THUIS IN DORDRECHT

Tips van 
Yvonne

Wandelroutes Dordrecht

Dordrecht is het waard om gezien te worden dus ontdek de mooiste plekjes met een leuke stadswandeling. Dordrecht biedt allerlei leuke wandelroutes zowel voor toeristen die de stad willen verkennen als voor groepen die graag met een gids mee wandelen. Hieronder vind u allerlei informatie over wandelroutes door de stad en de stadswandeling Dordrecht.

Ontdek Dordrecht
www.ontdekdordrecht.com/

Verrassend, interactief en lokaal
Ontdek de verborgen parels en mooiste verhalen van de oudste stad van Holland. Met een lokale, leuke gids ziet u meer! Dagje Dordrecht? Samen met lokale ondernemers verzorgt Ontdek Dordrecht een arrangement op maat.

Wandel mee met een gids van VVV
De gids vertelt u de leukste anekdotes en de mooiste verhalen.
De wandelingen hebben vanaf eind november als thema “In het licht van Cuyp” vanwege de unieke expositie in het Dordrechts Museum van deze Dordtse kunstenaar. Sommige van zijn werken zijn voor het eerst te zien in Nederland.  Deze thema wandelingen van 1 uur starten bij de VVV aan de Spuiboulevard 99.

 

Ontdek Dordrecht vanaf het Water

Er zijn diverse mogelijkheden om Dordrecht op een andere manier te ontdekken dan met een stadswandeling of fietstocht. Ga het water eens op, u weet niet wat u ziet!  Boek eens een rondvaart!

Si Barone, op z’n Venetiaans
Bij Si Barone laten ze u graag de historische havens en andere mooie plekjes zien die anders verborgen blijven. Heeft u speciale wensen of ideeën? Ze verzorgen diverse arrangementen (op maat!) samen met andere lokale ondernemers. Een diner voor twee, high tea met uw vriendinnen, alles kan op het water met Si Barone!

Fluisterstil op het water met De Dordtevaar
Een rondvaart met de elektrisch aangedreven open boot, de Dordtevaar, laat u alle facetten van de prachtige Dordtse havens zien. Varend door de smalle watergangen komt u langs de mooiste plekjes van het historische stadscentrum. U vaart onder eeuwenoude boogbruggen door en komt op schilderachtige plekken. De aanwezige gids vertelt u enthousiast over alles wat u ziet.

Rondvaarten met de sloepen van DRIJF Dordrecht
Heeft u iets te vieren met uw vrienden of familie? Of bent u op zoek naar een origineel bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje? Dan bent u bij DRIJF Dordrecht aan het juiste adres. Ze verzorgen met veel plezier uw dagje uit in één van de prachtige sloepen. U kunt er terecht voor verschillende arrangementen: van een gezellige borrelboot tot een wijnproeverij op het water.

www.indordrecht.nl/zien-doen/water

De Fiets

Pak de fiets en trek er op uit! De wind in uw haren, uw blik op de horizon en het prachtige landschap dat langzaam aan u voorbij gaat. Voor mooie fietsroutes bent u in Dordrecht op de perfecte plek: in onze regio kunt u prachtige tochten maken. Ontdek plekken die u nog nooit eerder hebt gezien, op de fiets!

Wij verhuren e- bikes en gewone fietsen. Voor meer informatie vraag het aan Yvonne, ze helpt u graag.

www.indordrecht.nl/fietsroutes

Voor de Wandelaars

Beleef de Biesbosch … op het Biesboschpad

Het Biesboschpad is een wandelpad langs alle cultuurhistorische hoogtepunten in de Biesboschregio.

De strijd tegen en met het water vormt het thema van dit streekpad dat start in Dordrecht en u via Strijensas, Moerdijk, Drimmelen, Waalwijk, Drongelen, Hank en Werkendam rond het Nationaal Park de Biesbosch leidt.
De rondwandeling brengt u in etappes rond Nationaal Park de Biesbosch, het zeer waterrijke natuur- en recreatiegebied met de zoetwatergetijden, kreken en wilgenvloedbossen. De Biesbosch waar u kans hebt de zee- en visarend te spotten en knaagsporen van de bevers te zien. Vergeet je verrekijker niet!

Het nieuwe Biesboschpad is doorgedrongen tot de shortlist van de ‘beste nieuwe Benelux-wandelroute’ van 2022.

www.wandelnet.nl

De Waterbus

De leukste manier van reizen om de regio van Dordrecht te leren kennen is met de waterbus. Met een dagkaart kunt u onbeperkt varen vanuit Dordrecht naar Zwijndrecht, Papendrecht, de Hollandse Biesbosch, Sliedrecht, H.I. Ambacht, Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk en Alblasserdam.

Tijdens de vaartocht kunt u overal in- en uitstappen voor een drankje of hapje, mooie wandeling door de stad of natuur en langs bezienswaardigheden of een museumbezoek. U kunt er zelfs een fietstocht van maken, want de fiets mag gratis mee. Op de website vindt u inspiratie om op pad te gaan met de waterbus. Dagkaart onbeperkt hop on/hop off €14,50 volwassenen en €10,50 (4-11 jaar)

www.waterbus.nl/reisplanner

Parkeertips

Parkeren kan in de straat, betaald, van 9 tot 22 uur. Op zon- en feestdagen van 12 tot 17 uur.

Er zijn meerdere parkeergarages in en rond het centrum, 24 uur open. Op 10 minuutjes lopen naar onze B&B.

Gratis parkeren kan ook, dat is aan de Weeskinderendijk 21. Ongeveer 20 minuutjes lopen naar de B&B.

Voor meer informatie, vraag het aan Yvonne.